Wintersport

pisten-willingen

Wintersport-Willingen-02

wintersport-willingen-01

willingen-skischans

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wintersportgebied Sauerland

Het Wintersportgebied Sauerland ligt op slechts 350 km afstand van Utrecht en strekt zich uit over de regio’s Sauerland en Siegerland-Wittgenstein en Upland. Dit is het grootste wintersportgebied ten noorden van de Alpen. Voor skiën, rodelen, langlaufen, snowboarden, of sneeuwwandelingen, iedereen komt hier aan zijn trekken.
Het wintersportseizoen loopt in deze van nature sneeuwzekere regio van half december tot half maart. En als de natuur het erbij laat zitten, is dankzij de moderne en krachtige besneeuwingsinstallaties wintersport toch gegarandeerd. De wereldberoemde faciliteiten zoals de bobsleebaan in Winterberg of de grote skischans (Mühlenkopfschanze) in Willingen, maken het wintersportaanbod compleet.

Het grootste winterpret- en sportgebied ten noorden van de Alpen

+ 150 liften met 300 hectare aan pisteoppervlakte
+ Een netwerk van zo’n 400 kilometer aan loipes in de hoger gelegen gebieden
+ 350 sneeuwinstallaties die Samen een oppervlakte kunnen besneeuwen van 150 voetbalvelden
+ Rond de 83 besneeuwde pistes en 10 kilometer aan besneeuwde loipes
+ Wintersport van december tot maart. www.wintersport-Sauerland.de

 

Usseln (direkt bij het vakantiehuis)

Direkt vanaf het vakantiehuis kun u de langlaufloipes van Usseln op. deze hebben natuurlijk direkte aansluiting met de loipes in Willingen.

Op 100 meter van het huis ligt skipiste Emmet. Een skiparadijs voor kinderen en voor beginnende skiers en snowboarders. Het gebiedje is dankzij sneeuwkanonnen behoorlijk sneeuwzeker. Een ski- en snowboardschool is aanwezig. Skiverhuur ook! 300 meter verderop ligt de skipiste kale Pön voor de meer ervaren skiers. Deze piste is zonder skikanonnen afhankelijk van moeder natuur. www.skilift-emmet.de

 

Willingen (5 km vanaf het vakantiehuis)

Onbeperkte sneeuwpret en dat alles direct voor de deur.  Dat is wat het onder een sprookjesachtig sneeuwdek gehuld Willingen de wintersporter biedt. Deze plaats heeft tal van mogelijkheden, zowel voor de actieve sporters, als de rustige toeschouwers en genieters. Er zijn in de hele gemeente Willingen 15 besneeuwde afdalingen met skiliften, waaronder de langste piste van heel Sauerland. Er is een 90 kilometer lang netwerk van langlaufloipes, onder meer in het ‘DSV Nordic Aktiv-Zentrum’ en een supermoderne gondelkabelbaan.

Er zijn begeleide sneeuwwandelingen en zo’n 30 kilometer aan geruimde wandelwegen.  De kinderen kunnen zich vermaken bij de vier ‘Kinderenländer’ met skischolen voor kinderen. Er zijn 3 transportbanden van meer dan 200 meter lengte voor skiërs en rodelaars. En dan heeft Willingen ook nog eens twee springschansen (Orenberg en Mühlenkopf), een biatlonstadion met schietbaan, een schaatshal en een rodelhelling.  www.willingen.de

 

Winterberg (20 km vanaf het vakantiehuis)

Winterberg is de hoogstgelegen plaats in Sauerland. Een leuk alternatief om een dagje ergens anders te gaan skieën of langlaufen. Er zijn 150 besneeuwingsinstallaties voor het geval dat de natuur een handje geholpen moet worden. Dat garandeert wintersportplezier van half december tot half maart op 80 skipisten en rodelhellingen.

Hier vind je ook nog verschillende kleine pistes die relatief onbekend zijn. Een echte aanrader! Rondom de Kahler Asten bevindt zich een gebied met 170 kilometer aan loipes en zo’n 40 kilometer aan geruimde wandelwegen. Vier bergen van 800 meter bieden een adembenemend panorama. De loipes zijn met moderne machines getrokken en goed voorzien van routebordjes. Hier kan de beginneling goed op weg komen, maar vindt de ervaren langlaufer beslist nieuwe uitdagingen. www.winterberg.de