Zomervakantie

wandelen-willingen

willingen-zomer

Singeltrail am Orenberg mit Blick auf Willingen, Willingen, Hessen, Deutschland

paardrijden-sauerland

rodelbaan-willingen

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

willingen-paragliden

zwembad-usseln

nordic-skaten-willingen

wildpark-willingen

sauerland-Diemelsee

paragliden-willingen

nordic-walking-willingen

korbach_sauerland

Wandelen

Dat het in Sauerland mooi wandelen is, hoef ik natuurlijk niet uit te leggen. Schitterende bergen, groene landschappen, klaterende beekjes, ruines, stuwmeren en kasteeltjes. De wandelroutes zijn prima aangeven op de kaart en via wegwijzers. Als je vroeg op pad gaat kom je zeker herten en zwijnen tegen…..

Mountainbiken

Willingen is hét mountainbike mekka van Sauerland. Jaarlijks vind hier het grootste mountainbikefestival van Duitsland plaats. Vele routes, altijd goed aangegeven,  downhill lessen, touren met gids. Alles is mogelijk. Mountainbikeverhuur bij de gondelbaan. Het testen van bikes kan bij Craftshop.

Paardrijden

In de manege van Willingen kunnen paardrijlessen worden genomen. Je kunt er ook gratis lessen bezichtigen. In Usseln is er de mogelijkheid met je eigen paard op vakantie te gaan bij Manege Wilke-Muhle in Usseln met paardenstallen, paddock, binnenmanege, weide en heerlijk landschap voor prachtige ritten.

Overdekte kinderspeeltuin

Bij slecht weer kan ik de overdekte kinderspeeltuin La Le Lu in Korbach aanbevelen. Zelf verveel ik me er ook geen moment. Trampolines, klimnetten, klimvulkaan en een speelruimte voor de allerkleinsten. Het is 15 km rijden vanaf het vakantiehuis.

Rodelen  

Op de Ritzhagenberg in Willingen zoef je met 40 km per uur de 700 meter lange rodelbaan naar beneden. Leuk voor kinderen, maar ook voor de ouders. Ik ga er graag ‘voor de kinderen’ naartoe! Klik hier voor meer informatie.  In Bruchhausen ligt rodelbaan Sternrodt. Deze achtbaanachtige rodelbaan is ook zeker de moeite waard.

Vissen

In Sauerland zijn er natuurlijk vele stuwmeren en rivieren waar gevist kan worden. In de direkte omgeving van Willingen wordt er voornmalijk gevist in het meertje van Böminghausen, de grote vijver in Willingen, de Hoppeckebeek en de Itterbeek in Willingen. Deze wateren vallen onder het beheer van de Vissportvereniging Diemelsee-willingen. Meer informatie staat op de site van de visvereniging.

Golf

In Brilon ligt een 9 holes golfterrein. Hier kun je golven op een heuvelachtig terrein met vaak schitterende uitzichten over de heuvels van Sauerland.

Klimmen

In Willingen is een overdekte klimhal. Tevens kan er aan de 44 meter hoge toren bovenop de Ettelsberg worden geklommen. De klimhal organiseert overigens ook boogschieten.

Mountainboarden

Mountainboarden is een nieuwe trendsport in Duitsland en deze wordt in Willingen vollop aangeboden. In de zomer zijn er wekelijks beginnerslessen. Wie niet bang is om te vallen klikt hier voor meer info.

Paragliden

Van alle paraglidebergen in Sauerland is Willingen het centrum! In Willingen zitten 2 scholen, waar beginners een cursus kunnen doen. Voor diegenen die al paragliden: In Willingen zelf is een noord- en oost-startplaats. “dune du Sauerland” is dichtbij.  Zuid-soaren is 5 km van het huis mogelijk en zuidwest en west starten kun je in Bruchhausen. Ben ik nog een richting vergeten? Nee, in Willingen vlieg je bij alle windrichtingen!

Zwemmen

Bij mooi weer zwem je natuurlijk in de Diemelsee. Een groot stuwmeer in buurt. Of het openluchtzwembad in Usseln is natuurlijk ook een goede keus. Wordt het weer minder, dan  is het lagunenbad in Willingen een mooi alternatief. En ook het solebad in Olsberg is écht de moeite waard.

Wild Park

Het Wildpark in Willingen heeft niet alleen wilde dieren, maar ook een grote speeltuin, een sprookjesbos met Nederlands gesproken sprookjes en een dinosauriër bos. Leuk voor de kinderen en jong gebleven ouders.

Koetstochten

Voor een koetstocht kun je in Usseln terecht bij de manege Wilke Muhle. Of naar Schwalefeld bij de familie Kesper

Ford Fun

Ford Fun is hét atractiepark van sauerland. voor actie, diverse shows. Een leuke dagje uit voor het hele gezin.

Midgetgolf

In Willingen ligt een unieke avontuur midgetgolfbaan. Direkt onder de viadukt op 5 autominuten vanaf het vakantiehuis. Ook in Usseln zelf is een midgetgolfbaan.

Nordic Scating

Langlaufen op skates oftewel Skikes. Daar kun je in Willingen de spullen voor huren en de lessen voor nemen. Geoefend wordt op de biathlon Arena, welke je vanaf het vakantiehuis te voet in 10 minuten kunt bereiken. Klik hier voor meer informatie.

Korbach

Korbach ligt 15 km van het vakantiehuis vandaan. Het is een oude hanzestad die bijna ongeschonden uit de tweedewereldoorlog is gekomen. Daarom heeft Korbach nog een schitterend oud (vakwerk) centrum. Daarnaast is er vroeger goud gevonden. De oude goudmijn is te bezichtigen. Ook voor winkelen kun je hier prima terecht!