willingen

willingen-wandelen

willingen-skischans

willingen-mountainbike

zwembad-willingen

Wereldbekerplaats Willingen is een gezellig wintersport- en vakantieoord op 521 meter hoogte. Het is niet alleen gezellig maar wordt ook omgeven door natuurschoon. Willingen is een knooppunt waar drie van de mooiste natuurgebieden van Duitsland elkaar als het ware ontmoeten. Het ‘Upland’, natuurpark Diemelsee en het ‘Hochsauerland’.

Wintersport
Het dorp, de tweede wintersportplaats van Sauerland, is net als het bijbehorende skigebied kleiner dan Winterberg. En dat komt de gezelligheid in het dorp zelf ten goede. Het is er gemoedelijk. Een gezellige drukte. Op verschillende plaatsen net buiten het dorp liggen grote parkeerplaatsen aan de piste.

Het dorp met ruim 8500 inwoners voorziet ruim in de behoeften van de wintersporter. Naast de mogelijkheid tot een ‘aantrekkelijke après-ski’ zijn er tientallen restaurants, cafés en hotels. En mocht je een dag niet willen wintersporten dan kun je het Lagunen zwemparadijs bezoeken of de glasblazerij.

Klik op wintersport om meer te lezen over de wintersportmogelijkheden in Willingen en omgeving.

Zomer, lente en herfst
Het recreatie- en sportaanbod is ook buiten de winter gevarieerd: avontuurmidgetgolf, bezoekersmijn, indoor-ijsbaan, gondellift, Hochheidetoren, glasblazerij, kartbaan, klimhal, Lagunen-zwemparadijs, Mühlenkopfschans, zomerrodelbaan, Wild-und Freizeitspark, bierbrouwerij, goed onderhouden netwerk van wandelpaden, mountainbike-parcours met freeride en downhillparcoursen.

Onder de link zomervakantie staat nog meer informatie over de mogelijkheden in
Willingen en Sauerland.